Poppenstijn.nl

Over de Poppendokter

In 2006 ben ik begonnen met het repareren en restaureren van poppen, beren en overige knuffels. Later kwamen daar nog beeldjes en/of kleine porseleinvoorwerpen bij. Inmiddels zijn er vele gerepareerde of gerestaureerde poppen en dergelijke bij de gelukkige eigenaars teruggekeerd.

 

Alle soorten poppen en beren zijn op de werktafel terechtgekomen en bijna altijd werd een oplossing gevonden.
Kijk maar eens bij de foto van het rubberen paard - “van 3 naar 4 benen”!

In het geval van een defecte Babybornpop wordt doorverwezen naar de fabrikant. In de meeste gevallen wordt een nieuwe pop door de fabrikant toegezonden en is iedereen weer blij.

Plastic, polyethyleen, vinyl of rubber poppen kunnen ook niet altijd hersteld worden. Dan worden voor zover mogelijk beschikbare onderdelen vervangen. Ter plekke in de winkel, wordt overleg gepleegd over de kosten en het tijdstip waarop het gerepareerde/gerestaureerde weer opgehaald kan worden.

Poppendokters zijn schaars en daarom kan de wachttijd soms oplopen tot enkele maanden. Voor poppen of knuffels van kinderen wordt altijd een uitzondering gemaakt en vind zo spoedig mogelijk herstel plaats. Poppenverhalen zijn er ook! Mooie, maar ook hele treurige verhalen. Zoals van de pop die voor de ogen van de poppenmoeder in de kachel werd gegooid; “je bent nu oud genoeg!” Of van de poppen en beren die uit de vuilcontainer werden gered of de pop die in de oorlogstijd overal mee naar toeging, ook naar het schuiladres.

De poppen- en berenwereld is bijzonder. Voor jong en oud.

Kom gerust eens langs. Ook als u denkt; het wordt toch niks meer. Er is heel veel mogelijk! Tot ziens!